Barion Pixel
Magánegészségügyi szolgáltatások elérhető áron!
Egészségbiztosítás Egészségfejlesztés Közegészségügy Magánegészségügy

Jelentős áremelkedés a vállalati egészségbiztosítási piacon

Jelentős áremelkedés a vállalati egészségbiztosítási piacon

A Portfolio.hu portálon olvasható Balázs Iván egészségbiztosítási szakértő írása az üzleti vezetők körében készített KPMG kutatásról.

A hazai magánegészségügyi piacon jelenleg végbemenő jelentős változások folyamatosan emelik az egészségügyi szolgáltatások árait, így a biztosítók is kénytelenek emelni az egészségbiztosítások árait. Az áremelkedés mértéke szerződésenként változó, 10 és 70% között növekedés tapasztalható az új éves árakban, amely nagyságrend már sok esetben elgondolkoztatja a munkaadókat a folytatásról.

A szakértő magyarázata az áremelkedésre:

  • jelentős orvosi béremelkedés mind az állami, mind a magánszektorban
  • az új törvényjavaslat elbizonytalanító hatásai (munkaszerződéstől eltérő foglalkoztatás, összeférhetetlenség)
  • jelentős várólisták az állami egészségügyben
  • tudatosabb és tapasztaltabb munkavállalók az egészségbiztosítások használatában
  • egyes biztosítóknál már a kötelező Covid-19 tesztek is növelik az ellátás költségét
  • az egyre több helyen megjelenő online időpont foglalási rendszerrel olyanok is időpontot foglalnak, akiknek eddig nem volt kedvük betelefonálni egy ügyfélszolgálatra!

A KPMG kutatás azonban egyértelműen rámutat arra, hogy a koronavírus hatására az eddig súlyosabbnak ítélt külső kockázati tényezőket – mint a környzeti, klímaváltozási, internetbiztonsági, technológiai, szabályozói változások – mind megelőzte a munkaerő kockázata. Azért lépett előre a vállalatvezetői rangsorolásban, mert 2020-ban ugrásszerűen felértékelődött az egészség védelme, a távmunkában történő motiváció és vállalati kommunikáció fenntartásának kérdése.

A KPMG tanulmányából kiderül, hogy a világ vállalatvezetői nem számítanak a vírus előtti gazdasági és üzleti modell visszatérésére, a többségük szerint a megváltozó új rendszer legfontosabb területei a fenntarthatóság, a digitalizáció és a bizalom lesznek.

Forrás:
https://www.portfolio.hu/gazdasag/20201022/valami-beindult-oriasi-aremelkedes-az-egeszsegbiztositasoknal-453976
https://www.portfolio.hu/uzlet/20201012/ez-is-a-jarvany-hatasa-hirtelen-az-ember-lett-a-legfontosabb-a-cegvezetoknek-452208