Barion Pixel
Magánegészségügyi szolgáltatások elérhető áron!
Egészségfejlesztés Egészségügyi konferencia Magánegészségügy Tőkebefektetés

Idén is részt vettünk a Portfolio.hu Private Health konferenciáján

Idén is részt vettünk a Portfolio.hu Private Health konferenciáján

2020-ban rendhagyó módon online közvetítés formájában került megrendezésre a hagyományos Portfolio.hu Private Health Forum. A Hopin virtuális eseményplatformja segítségével elérhető 9 előadás és 2 kerekasztal beszélgetés áttekintést adott a magánegészségügyi szektor jelenéről és terveiről.

Az első szekcióból kiemelhető Dr. Kóka János, a Doktor24 Csoport elnökének előadása, amelyben javaslatot tett arra, hogy a jelenlegi, Covid-19 okozta helyzetben vonják be a magánegészségügyet is a közellátásba, valamint hogy szabályozzák és ismerjék el a telemedicinát, a távorvoslást. A Doktor24 terveiben további növekedés szerepel, 2022 végéig minden megyeszékhelyen is megjelennének.

Végh Attila, nemzetközi tapasztalatokkal rendelkező egészségügyi szakértő előadásában a hazai piac növekedési lehetőségeit vizsgálta. A Budai Egészségközpont, a Dr. Rose, a Duna Medical Center, a Róbert Magánkórház, a Maternity, a Doktor24, az Emineo és a Da Vinci előrejelzései alapján a hazai magán fekvőbeteg ellátás kapacitása az elkövetkező másfél-két évben a duplájára nő. A magánegészségügyi szektor egészére nézve a verseny és a piaci konszolidáció erősödését vetítette előre, a gazdasági problémák és az új higiéniai elvárások miatt pedig a kereslet és a hatékonyság átmeneti csökkenését prognosztizálta.

A szekció kerekasztal beszélgetésén Dr. Kóka Jánoshoz csatlakozott moderátorként Lantos Csaba, Dr. Csermely Gyula Ph.D, a Rózsakert Medical Center igazgatója, Dr. Kirschner András, a Swiss Medical Group vezetője és Dr. Papik Kornél a Dr. Rose Magánkórház ügyvezetője.
A koronavírus okozta forgalomingadozás mindegyik vállalkozást hasonlóan érintette, március-májusi visszaesést, a terven felüli június-szeptember részben kompenzálta, azonban az október már újra kicsivel a tervek alatt és a bejelentett intézkedések következtében novemberben már felgyorsultak újra a lemondások.
A jogalkotás kapcsán egységesen üdvözölték a paraszolvencia elleni fellépést és az egészségügyi bérrendezési szándékot, azonban komoly kritikát fogalmaztak meg a módjával és annak átgondolatlanságával kapcsolatban: ezen mindenképpen változtatni szükséges 2021. január 1-jéig!

A második szekcióban Jobbágy Dénes, a Széchenyi Alapok elnök-vezérigazgatója a tőkebevonás lehetőségeiről, Újlaki Ákos, a Boston Consulting Group projektvezetője az értékalapú egészségügy lehetőségeiről, Kaidar Ruthy, a Microsoft Közép-Kelet Európai Egészségipari Diviziójának igazgatója a digitalizáció szerepéről és lehetőségeiről, Palicz Tamás , a Semmelweis Egyetem Egészségügyi Menedzserképző Központ képviseletében pedig az egészségügyi rendszerek kibertámadások elleni védekezésének szükségesséről tartott előadást.

A harmadik szekció első előadója Dr. Babai László, a Prima Medica Egészséghálózat alapítója és igazgatója előadásában ismertette, hogy a hálózatuk kiépítésének alapkövei egyben a 21. század kihívásai és fejlődési kulcsai is: minőségirányítás, tiszta keretek és informatika.

Kovács Antal, a Da Vinci Magánklinika ügyvezető igazgatója üdvözölte, hogy végre vidéki magánegészségügyi szolgáltatók is lehetőséget kaptak egy országos konferencián, hiszen fejlődésük, működésük és eredményeik példaértékűek. Munkájuk eredménye, hogy a Balatontól délre és a Dunától nyugatra ma már ők a “Magánklinika”, megbecsült orvosaiknak köszönhetően pedig az ország minden pontjáról érkeznek hozzájuk betegek.

A kerekasztal beszélgetésen Kovács Antalhoz csatlakozott a moderátor Karli Péter, a Heal Partners ügyvezetője, Dr. Deák Csaba, a székesheférvári Life Egészségcentrum ügyvezetője, Dr. Németh László, a zalaegerszegi Léda Magánklinika ügyvezetője. Mindnyájan sikeres és elhivatott szakemberek és cégépítők, bőrükön érezve a jelen helyzet folyamatos kihívásait, de bízva alapelveikben, megbecsült és hatékony vezetői, adminisztrációs és egészségügyi csapatukban, optimistán és magabiztosan tekintenek a jövőbe.

Forrás: Portfolio.hu, Fotó: Berecz Valter / Portfolio