Barion Pixel
Magánegészségügyi szolgáltatások elérhető áron!
Közegészségügy Mobilapplikáció

Már tesztelik a VirusContact nevű appot

Már tesztelik a VirusContact  nevű appot

Elkészült a magyar fejlesztésű, a koronavírus járvány megfékezését elősegítő VirusContact okostelefonos alkalmazás, és 25 fővel tesztelik is – árulta el a Portfolio.hu-nak az appot fejlesztő cég alapítója, Werderits Krisztián. A Vöröskereszt érdeklődik az app iránt, és a magyar kormánnyal is felvették a kapcsolatot. Az alapító összefoglalta hogy állnak most, és melyek a következő lépések ahhoz, hogy élesben is publikálhassák az appot.

A VirusContact egy mobiltelefonos alkalmazás, melynek célja, hogy segítsen a fertőző betegségek (jelenleg a COVID-19 vírus) terjedésének kontrollálásában. Az alkalmazás tudatja a felhasználóval, ha olyan felhasználó közvetlen közelében járt az elmúlt 14 napban, akiről azóta igazoltan kiderült, hogy megfertőződött a vírussal. Egy anonim értesítést kap a felhasználó, hogy hol, mikor, milyen távolságban és mennyi ideig tartózkodott fertőzött személy közelében. Ezen alapján a felhasználó eldöntheti, hogy ez ennek mekkora kockázata volt és érdemes-e orvoshoz fordulnia. Az adatok végig biztonságban maradnak, a felhasználó nem lesz azonosítható. Az alkalmazás ingyenes lenne.

A magyar projekt március 20-i bejelentését követően már számos hasonló startup ötletről és fejlesztésről jelent meg hír világszerte, így várhatóan hamarosan megérkezhetnek a fejlesztések a mobiltelefonunkra.

A teljes cikk elolvasható itt a Portfolio.hu-n!

A nyitókép forrása a Mobilnews.hu VirusContact app a vírus terjedése ellen című írása.