Barion Pixel
Magánegészségügyi szolgáltatások elérhető áron!
Egészségfejlesztés Közegészségügy Medikai szoftver

Ingyenes videókonzultációs rendszer háziorvosoknak

Ingyenes videókonzultációs rendszer háziorvosoknak

A koronavírus járvány miatt kialakult korlátozásokra tekintettel a MediCall a házi felnőtt, valamint házi gyermekorvosok számára ingyenesen elérhetővé teszi a videókonzultációs rendszerét! – olvasható a medicall.cc weboldalon.

A rendszert teljesen díjmentesen telepítik és a koronavírus járvány okozta korlátozások idejére a használatért semmilyen díjat nem számítanak fel!

A cég elkészíti a profiljukat, ezután pedig az orvosok beállíthatják a szabad időpontjaikat, amelyekre a páciensek foglalást tudnak leadni.  A betegek a MediCall weboldalán keresztül találhatják meg az orvost és ott foglalhatnak időpontot. A megadott időpontban az orvos elindítja a konzultációt, amelyhez a páciens egy kattintással csatlakozhat. A konzultáció számítógépről,  notebookról és okostelefonról is működik, sem telepítést, sem különösebb technikai felkészültséget nem igényel az orvos vagy a páciens oldaláról.  Az online konzultáción a betegnek lehetősége van dokumentumok, illetve a korábbi leletek megosztására is, a betegjogok tiszteletben tartása mellett. 

A MediCall alkalmazás fejlesztője egy magyar startup, a Medicorp Hungary Zrt., amely 2017 januárjában kezdte el az alkalmazás fejlesztését. Az alkalmazás októberi indulását követően angyalbefektetőként a Baconsult látott perspektívát a cég teljesítményében. A 2018-as gyors felfutást követően 2018 decemberében a Solus Capital Kockázati Tőkealap jelentős tőkébefektetésének eredményeképpen 2019 májusára készült el a MediCall 2.0 mobilalkalmazás., szeptembertől pedig már weboldalon keresztül is igénybevehető a szolgáltatás.