Barion Pixel
Magánegészségügyi szolgáltatások elérhető áron!
Egészségfejlesztés LMDoki

Egészséges életmódhoz: futónapok és a futás fontossága

Egészséges életmódhoz: futónapok és a futás fontossága

Az LMDoki nem végez egészségügyi tevékenységet, közvetve segíti az orvos-beteg találkozások létrejöttét. A kezdetektől missziónknak tartjuk viszont az egészséges életmód, a rendszeres sportolás és kifejezetten a futás fontosságának terjesztését.

Október 22-én az LMDoki székhelyén, Jászberényben rendezték meg a II. Jászság Dinamikája Futónapot, amelyre idén már mi is beneveztünk. A nyomtatás és lézervágás specialista SignDepot Europe Kft. tulajdonosának családjával közösen a távok többségén elindultunk és sikeresen célba is értek futóink.

Köszönet és elismerés illeti a futónapot nonprofit alapon szervező, egyébként célgépeket tervező és gyártó Konkoly Electro Kft. csapatát, a segítő közreműködőket és a támogatókat.
Hat távon, változatos és jól biztosított útvonalakon, megfelelő frissítőpontokkal, kapcsolódó programokkal, több mint 1000 futó részvételével fantasztikus hangulatú professzionális eseményt szerveztek.

A futás, a kocogás vagy akár csak az ütemesebb séta, minden életkorban elkezdhető, a lényeg, hogy fokozatosan, “lépésről lépésre” növeljük a terhelést. A fokozatosság lehet időben, például mindig néhány perccel többet, vagy méterben növekedve, lehet tempóban, amelynek méréséhez ma már bármely okostelefonra vagy okosórára ingyenes applikációk (az LMDoki App is ingyenes) állnak rendelkezésre, így később akár már szintkülönbségre is tervezhető a táv. Lehetőleg szabad levegőn végezzük a tevékenységet, csak nagyon zord időjárás esetén futópadon. Nagyon fontos, hogy ha nem vagyunk jól, vagy korábban megerőltettük magunkat, vagy sérüléssel bajlódunk, mindenképpen pihenjünk, csökkentsük, vagy hagyjuk ki a futást, vagy helyettesítsük más testmozgással. Heti legalább háromszor egy órát mindenkinek mozognia kellene az egészsége érdekében! Facebookon nagyon sok futócsoporthoz csatlakozhatunk, ahol kérdezhetünk és megoszthatjuk élményeinket. Garantáljuk, hogy a fejlődés nem fog elmaradni!

Öröm volt tapasztalni, hogy milyen sok gyermek és fiatal vett részt a jászberényi futónapon. Bízunk benne, hogy jövőre is lesz folytatás, mi ott leszünk!
Bővebb információ a futónapról az esemény Facebook oldalán olvasható.