Barion Pixel
Magánegészségügyi szolgáltatások elérhető áron!
Egészségügyi konferencia Magánegészségügy

Idén is Private Health Forum

Idén is Private Health Forum

A digitalizáció a magánegészségügy jövőjében is kulcsfontosságú szerepet tölt be, amelynek hazai előretöréséhez az elmúlt időszakban a EESZT elindulása és sikere mellett, a koronavírus-járvány miatti új helyzet is lendületet adott. A lakosság egyre gyakrabban fordul az online megoldások felé, amelynek kedvezményezettjei azok a vállakozások, amelyek időben alkalmazkodnak a változásokhoz.

A Portfolio Private Health Forum 2021 rendezvényének kerekasztal beszélgetésére meghívást kaptak a hazai online időpontfoglalási piac jelenlegi szereplői.

  • Tobákos Ferenc (T-DOC Service Kft., ügyvezető igazgató)
  • Straub Fanni (FoglaljOrvost.hu, alapító, tulajdonos)
  • Radnóczi Gergely (Dokio.hu, ügyvezető igazgató)
  • Karai Gábor (Teladoc, ügyvezető igazgató)
  • Gáspár Péter (MediCorp Hungary Zrt., vezérigazgató, CEO)

A résztvevők részletesen elemezték, hogy a koronavírus okozta korlátozások ellenére miért nem terjedt el Magyarországon a telemedicina azon megoldása, amikor az orvossal való találkozást egy mobiltelefonon vagy számítógépen megvalósított videóbeszélgetés helyettesíti. A tapasztalatok azt mutatják, hogy az elterjedés legnagyobb akadálya az egészségügyi személyzet tapasztalatlansága, az orvosok passzivitása volt. Az elkövetkező időszak egyik feladata, hogy a magánszolgáltatók megtalálják azt az orvosi, szolgáltatói érdekeltségi rendszert és megoldásokat, amellyel hatékonyan és nyereségesen üzemeltethető akár párhuzamosan, akár önállóan a telemedicina rendszere.

A konferenciáról részletesen a Porfolion olvashatnak.

(Fotók forrása: Portfolio.hu, Fotós: Mónus Márton)