Barion Pixel
Magánegészségügyi szolgáltatások elérhető áron!
Egészségbiztosítás Egészségfejlesztés Egészségügyi konferencia Magánegészségügy

Konferencia a magánegészségügy szerepéről a reformfolyamatban

Konferencia a magánegészségügy szerepéről a reformfolyamatban

A konferencia is megerősítette, hogy minden jel és tényező arra mutat, hogy az elkövetkező években a magánegészségügyi piac legnagyobb szereplői tovább erősödnek, folytatódik a szektor tisztulása és koncentrációja. A nagy szolgáltatók a korábbi terveiken nem változtatnak: mind a fővárosban, mind a megyeszékhelyeken bővítenek, bővülnek.

Sok függ azonban attól, hogy a jelenleg gyakorlatilag szünetelő állami ellátás miként lesz képes a Covid-járványt követően fogadni a feltorlódott betegtömeget, milyen szolgáltatási minőséget tud biztosítani, illetve a lakosság miként lesz képes finanszírozni a többletterheket, hogyan alakul a makrogazdasági környezet és változik-e vajon az állami szerepvállalás. Még nem tudni, hogy tervez-e a kormány újfajta finanszírozási megoldásokat, amely lehet rendszeren belüli (teljesítményvolumen-korlát emelés) vagy akár rendszeren kívüli (kiegészítő biztosítás) megoldás is.

Az ingyenes online szakmai konferencián az alábbi szakértők élő eladásait, majd a témakörök lezárásaként kerekasztal beszélgetéseket követhettünk végig.

  • Dr. Varga Péter Pál – Budai Egészségközpont
  • Dr. Sinkó Eszter – Semmelweis Egyetem Egészségügyi Menedzserképző Központ
  • Dr. Bodnár Viktória – IFUA Horváth & Partners Kft.
  • Kertész Balázs – Szinapszis Piackutató és Tanácsadó Kft.

Részletes összefoglaló a konferenciáról a szervező Portfolio.hu weboldalán olvasható.